Gigi Becali nu este vrednic să rostească Numele lui Dumnezeu ?

cine-i vrednic să-I rostească numele Dumnezeului Celui PreaÎnalt ? Becali are o relație cu Dumnezeu (în felul lui) mult mai apropiată decât majoritatea fariseilor și cărturarilor din fruntea fiecărei religii. EL știe cât de mult mai trebuie cizelat caracterul unui om dar să nu uităm că Hristos a venit să mântuiască tocmai acești oameni care au nevoie de Doctorul Suprem. Cum ar trebui să ne raportăm noi la acest tip de indivizi și cum au reacționat apostolii sau chiar Domnul Isus în asemenea situație ? "Lumea Mă urăște tocmai pentru că spun despre faptele ei că nu sunt bune. Oricine vine la Lumină vine să-și arate faptele bune". Dacă procedăm și noi la fel ca Petru tăindu-i urechea lui Mahlu cu sabia de oțel (nu cu cea a Duhului) cum taie Becali (și mulți oameni firești ca el) de multe ori cu armele lumești atunci suntem un Sila modern ținând la religie când ar trebui să ne schimbăm mintea și să devenim ca Pavel.

2013-02-23 13 45 40

 

În zadar luptă Sila crezând că ceea ce face e pentru Dumnezeu. Saul de fapt lupta pentru tabăra lui satan, împotriva taberei lui Dumnezeu. Iar Isus îi spune că în zadar are râvnă pentru Dumnezeu însă ajută la propășirea răului. Oferă o rezistență dezastruoasă și primejdioasă lucrării lui Dumnezeu. (studiul intreg asupra 2cor12.7)

 

A spune public despre un ortodox că nu e demn să proclame numele Domnului tocmai pentru că faptele sale nu arată sfințenia cerută de tine și judecând după exterior (facând aceeași greșeală ca cea a ucigașilor lui Hristos - judecând după aparențe) îl jignești pe un potențial candidat al intrării în împărăția lui Dumnezeu (răspunzând cu insultă pentru insultă - rău pentru rău) pentru care a murit Hristos și a cărui viață a ajuns de-a lungul timpului să experimenteze răbdarea îndelungă a Acestui Dumnezeu ca într-un final să ÎL slăvească pentru Bunătatea Sa cea mare.

 

să arunce primul cu piatra, care n-are păcat. viața fiecărui om pe Terra este o continuă încercare de a face voia Lui Dumnezeu. iau apărarea unui om care are curajul de multe ori să vorbească pe canalele media despre Dumnezeu atât cât cuprinde el și pot spune că la început toți am fost mai lipsiți de înțelepciune. să ne rugăm pentru astfel de oameni pentru ca Dumnezeu să-i lumineze și să le dea înțelepciune și putere să cunoască Adevărul.

 

Noi și restul lumii iar clasificarea e făcută după doctrină, religie. Judecăm după religie și la fel ca fariseul ăla ne rugăm cu mândrie că ortodoxul nu are ce avem noi dar la Dumnezeu nu există religii, el vede inima și doar EL poate spune și judeca. Ps1 pe scaunul celor batjocoritori. L-ai judecat pe omul ăsta ca un om firesc, dacă Isus îi spunea aceeași poveste lui Nicodim sau vorbea despre Nicodim public avea ce să spună că e fruntaș și totuși nu știe multe dar chiar și în biserică pe frați trebuie să-i învățăm cu blândețe zidindu-i, orice nu-i zidire e prăbușire, deci lucrarea e făcută pe paie și va fi dată la suprafață în ziua aceea mult așteptată. Domnul să ne dea înțelepciune să știm cum să ne purtăm și cu cei din afară, să fim lumini.

 

Becali a fost cam dur cu Biserica neoprotestantă spunându-le sectari dar nu trebuie să răspunzi unui om dacă nu îl zidește sau apropie de Dumnezeu. Înțelepciunea nu vine dacă-l insulți, din contră arăți că ești lumesc și dacă ar fi jignit musulmani aceștia probabil ar fi făcut la fel. Noi trebuie să facem ca Domnul Isus, să iertăm și să uităm dar să ne rugăm pentru astfel de oameni ca pentru noi.

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

raspunsuri conquiztador

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari