Cristian Ionescu: Imperativul Botezului cu Duhul Sfant

Vă invit să ascultați o predică a pastorului penticostal Cristian Ionescu: Imperativul Botezului cu Duhul Sfant

Vreau să învăț de la acest om al lui Dumnezeu. Cred că darurile Duhului Sfânt nu s-au sfârșit odată cu încheierea scrierii Scripturii și Dumnezeu împlinește Scriptura sub ochii noștri:

Adevărat, adevărat vă spun că cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu, ba încă va face lucrări mai mari decât acestea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl (Ioan 14.12)

Semnele care-i vor însoţi pe cei care cred sunt următoarele: în Numele Meu vor scoate demoni, vor vorbi în limbi noi, vor lua în mâini şerpi, iar dacă vor bea ceva aducător de moarte nu-i va vătăma deloc. De asemenea, îşi vor pune mâinile peste cei bolnavi, iar aceştia se vor face bine (Marcu 16.17)

Astfel, aşteptând descoperirea Domnului nostru Isus Cristos, voi nu sunteţi lipsiţi de nici un dar, iar El vă va şi întări până la sfârşit, astfel încât să fiţi fără vină în ziua Domnului nostru Isus Cristos. (1cor1.7)

Sunt multe adevăruri spuse printre care cel al bacnotei false pe care nimeni nu își va da silința să o falsifice, ci vor depune efort să falsifice doar Adevărul. Apoi important pentru noi este să dobândim și să arătăm roada Duhului pentru că aceasta ne arată destinul nostru (caprele sau oile se deosebesc în funcție de ascultarea Stăpânului) dar să nu uităm și de darurile Duhului Sfânt care ne zidesc.

Am scos câteva citate din această predică, nu voi rămâne doar la acestea, voi încerca să iau tot ce e mai bun, studiem Scriptura și o practicăm dar trebuie să le și subliniem:

10.000% a fost creșterea inițială a Bisericii într-o zi. (nu am prins cuvintele exact, nici minutul din păcate)

La început au fost aproape 120 (fapte1.15). S-au botezat cam 3.000 (fapte2.41). Asta înseamnă 2.500% adică de 4 ori mai puțin.

Evanghelia se predică în imperative.

Noi vă vestim Evanghelia ca să vă întoarceţi de la aceste lucruri nefolositoare la Dumnezeul cel Viu, Care a făcut cerul, pământul, marea şi tot ce este în ele! fapte 14.15 Pentru că trebuie să se producă schimbarea minții iar lucrurile pe care le-am considerat totul să le considerăm nimic și invers. În Ioan 4 Domnul Isus predică evanghelia femeii samaritence cu blândețe și răbdare (efeseni 4.2) fără să-și impună autoritatea prin ceartă ci prin blândețe (2tim2.25). Imperativele nu se primesc de la cei care le încalcă.

19.45 Noi venim din multe specii. Noi suntem animale.2013-03-31 16 52 18

Aici se poate subînțelege că acceptați teoria evoluționismului într-o oarecare măsură.

40.20 Duhul Sfant nu se intrerupe pe EL Insusi

Există o excepție în 1cor14.30 Dacă însă altuia, care stă jos, i se dă o descoperire, primul să tacă.

54.38 Nu există pe paginile scripturii descrisă nici o experiență cu Duhul Sfânt fără vorbirea în alte limbi.

În Fapte 8.17 nu se specifică de vorbirea în limbi chiar dacă au primit Duhul Sfânt. În Vechiul Testament în: 1 Cronici 12:18 când Duhul a venit asupra lui Amasai. Balaam a profețit când Duhul a venit peste el în numeri 24.2. Iefta în judecatori 11.29, Samson în judecători 14.6, Saul în 1Samuel 10.10 a profețit, s-a mâniat în 1Sam11.6, David în 1Sam16.13, etc nu au vorbit în limbi când au veni Duhul Sfânt peste ei.

Toți cei 12 bărbați au profețit și vorbit în limbi din Fapte19.6 ? Dacă unul dintre ei doar profețea și nu vorbea în limbi însemna că n-are Duhul Sfânt ? Nu. Pavel în 1cor12.10 spune că alții au darul vindecărilor, alții darul deosebirii duhurilor, alții al vorbirii în limbi și alții interpretează limbile. 1cor12.30 înreabă: Vorbesc toți în limbi ? Normal că nu. Apoi degeaba am darul vorbirii în limbi dacă n-am dragoste (1cor13.1). Prin urmare darul Duhului Sfânt din Fapte 2.38 nu s-a manifestat prin vorbirea în limbi la botezul Domnului Isus atunci când Duhul Sfânt s-a pogorât ca un porumbel Matei3.16

întrucât sunteţi plini de râvnă pentru daruri duhovniceşti, căutaţi să le manifestaţi pe deplin, pentru zidirea bisericii. 1cor 14.10

1 Cor 12:11 Toate acestea sunt făcute de Unul şi Acelaşi Duh, Care dă fiecăruia în parte, aşa cum vrea.

Comentarii

Articole Populare

raspunsuri conquiztador

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Diigo